Plesna udruga Gesta vratila se s natjecanja SamoPles koje se proteklog vikenda održalo u Samoboru. Natjecanje pod organizacijskom palicom plesnog kluba Point u Samobor je doveo plesače različitih plesnih uzrasta i umjetničkih stilova.

Natjecanje je prvotno trebalo biti održano u Kulturnom centru, ali na iznenađenje organizatora prijave su nadmašile očekivanja i nakon završetka prijava trebalo je naći zamjenski prostor jer je prijavljeno 85 koreografija različitih izričaja. Čak i veliki sportski kompleks Samobor bio je premalen za sve ljubitelje plesne umjetnosti. Prepuna dvorana i podrška sa tribina dodatno je motivirala brojne plesače iz raznih gradova.

Gesta kao ansambl različitih plesnih izričaja, ovisno o temi koju obrađuju tijekom plesne sezone, predstavila se sa tri koreografije.

- Vratili smo se sa dva treća mjesta koreografije vragovi, footloose u kategoriji production number, tj. ulomcima iz predstava i sa jednim 2. mjestom u koreografiji kukci, kategorija open na koju sam izuzetno ponosna jer su zaista u velikoj konkurenciji izborili sjajno drugo mjesto. Uz nagrade za plesne ulomke, jako smo sretni što smo dobili i posebnu nagradu za najbolji kostim cijelog natjecanja za koreografiju kukci, kazala je voditeljica Nena Jurišić.

Pred Gesticama je još drugi krug Trepsa u Centru za kulturu Trešnjevka koj će se održati u lipnju. Sam ulazak u finale, kažu, za njih bi bio pobjeda.