Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na natječaje Petrić i ja i Palače u mom sjećanju.

Natječaj Palače u mom sjećanju odnosi se na Kneževu i Providurovu palaču i njihovu ulogu u životu stanovnika Zadra i Zadarske županije.

- Vjerujemo kako brojni stanovnici i posjetitelji grada Zadra čuvaju uspomene vezane uz Kneževu i Providurovu palaču. U palačama su se sklapali brakovi, započinjale su plesne karijere, čitale su se knjige, plesalo se i pjevalo. Podijelite s nama vaše uspomene, šaljite nam fotografije, pišite događaje, pokažite mlađim generacijama što se sve događalo u palačama, pozivaju iz Narodnog muzeja. 

Svoje uspomene pošaljite na e-mail adresu [email protected] ili na adresu Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III, 23000 Zadar. Pristigli radovi objavit će se na web stranici Narodnog muzeja Zadar, a tijekom ljeta i izložiti u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Drugi natječaj izaziva posjetitelje da tijekom posjeta izložbi „Ratko Petrić: Baciti istinu u lice!" u Dvije palače pronađu najzanimljiviji rad Ratka Petrića, oblikuju skulpturu svojim tijelom, fotografiraju se kraj nje i pošalju nam na Facebook stranicu Narodnog muzeja Zadar ili na e-mail adresu [email protected] 

Broj fotografija koji možete poslati na natječaj nije ograničen. Fotografije će biti objavljene na Facebook stranici Narodnog muzeja Zadar, a fotografija koja prikupi najviše oznaka „lajkova" (sviđa mi se/like) osvaja nagradu. Sudionici slanjem fotografije pristaju na objavu na digitalnim platformama Narodnog muzeja Zadar.