Zadnji koncert Ciklusa Zadarskog komornog orkestra u sezoni održat će se u ponedjeljak, 23. 5. u crkvi sv. Krševana s početkom u 20 sati.

Orkestrom će ravnati šef-dirigent Ivan Repušić, a na rasporedu su djela Rubena Radice (Izdaleka, tri stavka za gudače), Mozartova glasovita Simfonija br. 40, te Koncert za violinu, glasovir i gudače, op. 17, Mozartova učenika Johanna Nepomuka Hummela, gdje kao solisti nastupaju poljski violinist Tomasz Tomaszewski, koncertmajstor Njemačke opere u Berlinu i pijanistica Katja Repušić, docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i dobitnica Rektorove nagrade, najavljeno je iz Koncertnog ureda.

Istodobno na njihovom plakatu Zadarski komorni orkestar u svom nazivu napisan je malim slovom. Grafička greška, propust ili možda zato što ga je pročelnica Dina Bušić nazvala projekt orkestrom nakon 60 godina postojanja.

Ulaznice se prodaju na adresi www.kuzd.hr, a od petka 20. 5. i na info pultu II palače od 11-13 i 18-20 sati, s time da na dan koncerta blagajna od 19 sati seli ispred crkve sv. Krševana