Student Odjela za etnologiju i antropologiju Juraj Šantorić izvest će svoj autorski performans "Horizont mora i mlijeka - PERSPEKTIVA AUTOPOZDRAVA" koji se održava u sklopu studentskog projekta "Student u urbanom kontekstu" podržan od strane natječaja "Poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima" kojeg je raspisao Studentski servis sveučilišta u Zadru.

Riječ je o hibridu dramsko i video performansa u kojem, na autobiografski način, Šantonić propitkuje performativnost svog identiteta na relaciji Balkanskog i Mediteranskog kulturnog konteksta.

"Horizont mora i mlijeka - PERSPEKTIVA AUTOPOZDRAVA autorski je projekt nastao kao refleksija na niz okolnosti unutar obiteljskih, partnerskih, prijateljskih i profesionalnih odnosa koji su se dijelom prelomili u istoj točci, ODLASKU. Što taj odlazak donosi i odnosi polazišni je impuls za postavljeni kolaž. Izgleda da prijelom na jednoj lenti ne znači nužno kraj, međutim on svakako sugerira da su se u novonastalom raskoraku odškrinula vrata za sve ono što se dugotrajno taložilo i napinjalo, a sada u samoći isplivava na površinu. Kada se postaje umjetnikom?, Što je ostalo jugoromantičarima?, Odakle čovjeku žudnja prema moru? - pitanja su koja pletu mrežu na kojoj se ljuljuška ovaj performans. S jedne strane ovdje je riječ o kriku za otvaranjem i oslobađanjem od dosadašnjih strahova po pitanju samoostvarenja. S druge strane, ovo je svojevrsna rekapitulacija dosadašnjeg sebe, pri čemu je izvedba samo mogući medij kojim se intrapersonalno nastoji pomiriti s interpersonalnim."

Izvedba koja će se održati u utorak, 24. svibnja s početkom u 21 sat u Kneževoj palači, traje 32 minute, a ulaz je slobodan.