U travnju i svibnju se tradicionalno, već sedamnaest godina za redom održava veliko plesno natjecanje u Centru za kulturu Trešnjevka na koje dolaze gotovo svi plesni ansambli iz naše zemlje. Gestice na susretima sudjeluju već 12 godina i kroz te godine devet puta su ulazile u finale.

Susreti su zakazani za u tri termina: 28. - 30. 4. suvremeni ples, 14. -15. 5 i 4. - 5.6 show, jazz, step... i urbani stilovi te 11. - 12. 6 Trepsići.
Prve na rasporedu su najstarije Gestice sa čak tri koreografije iz produkcije Spomenar pod nazivom Ballroom swing, Clown i koreografija iz produkcije Muzikolog & ja LET IT BE.

Nakon toga na red dolazi podmladak koji putuje 4. 6. na drugi dio sa koreografijama Čudovišta, Footlose, Lazy Song i Kukci.

- Na susrete dolaze gotovo svi umjetnički ansambli iz Hrvatske, velika je konkurencija i zaista jaka, ali bez obzira na ishod mi se nadamo dobroj zabavi koja se širi plesni susretima, stoga su i najstariji i najposjećeniji susreti kod nas, poručuje umjetnička voditeljica udruge Nena Jurišić.

Uz pripreme za Treps u Gesti najavljuju novu dramsko plesnu produkciju pod nazivom „Pila naopako „ koju će premijerno izvesti 12. 6. u sklopu projekta Kazalište na otvorenom. Prije premijere pred Gestom je 8. Međunarodni zadarski plesni festival koji se održava 18. 5.2019 u kazalištu lutaka Zadar na kojem sudjeluje 15 hrvatskih ansambala, 4 slovenska, 1 iz BiH, ansambl Mak iz Makedonije i po prvi puta dvije škole iz Švicarske. Ulaznice se mogu rezervirati na broj blagajne kazališta lutaka ili na 099 495 1499.