Muzej antičkog stakla obilježio je svoj 13. rođendan s otvaranjem dvije iznimne izložbe.

Jednu je priredio austrijski umjetnika i staklopuhača Petera Kuchler, pripadnik 3. generacije te obitelji koji je počeo puhati staklo s 14 godine a tu vještinu i darovitost doveo je do umjetničkih visina. On je Zadranima predstavio staklene umjetnine u bojama koje imaju i upotrebnu vrijednost. S obzirom na cijenu lustera od 100 tisuća kuna, što su doznali znatiželjniji uzvanici rođendanske proslave, nije ni čudo da je lani nominiran za najuzbudljivijeg mladog umjetnika do 30 godina na listi časopisa Forbes.

Publika je bila oduševljena izlošcima koji će se moći vidjeti do kraja kolovoza u MAS-u na Muraju.

 Kako su to radili u liburnsko i rimsko doba pokazao je na izložbi Gradskog muzeja Šibenik koji je u MAS-u predstavio najnovija otkrića s njihovog najznačanijeg lokaliteta "Velika Mrdakovica".

Sinoć je uz zvukove Elena Jazz Trio u atraktivnom prostoru Muzeja vladala atmosferom koja je označila da se MAS vraća doma, odnosno Zadranima koji su se tamo susreli nakon dvije godine.

Tradiciju rođendanske proslave nastavio je novi ravnatelj dr. sci Hrvoje Manenica koji je prvi put bio u uzlozi domaćina među gostima je bio onaj tko ju je uspostavio - prvi ravnatelj dr. sci Ivo Fadić koji je iz MAS-a otišao u mirovinu.