Udruga zadarskih pisaca okupljenih u udrugu ZaPis koja još od 2009. korak po korak postaje sve značajniji akter u kulturnom životu svojeg grada i šire, ovog proljeća organizira zanimljiv projekt - književni festival "Petrovo uho".

Odvijat će se u atriju Gradske knjižnice Zadar gdje se smjestio i li.bar, u perivoju Jarula i u Backstage baru na Voštarnici. Ulaz na sve programe je slobodan, a udruga je ove godine izradila i prigodne majice i naljepnice s malim Petrovim uhom logotipom festivala za koji se nadaju i vjeruju - postat će njihov dugoročni projekt!

Gosti su im poznati književnici i urednici, Andrija Škare, Ante Zlatko Stolica, Antonela Marušić/Nora Verde, te Darija Žilić. Drama plus koju vodi Vinko Radovčić imat će mali demo svoje predstave Proces prema djelu F. Kafke, ususret premijeri, a zadarski brand Made by Flige ponudit će zanimljive minijature knjiga/privjeske i "book bukete" nastale od stranica starih knjiga.

Uz Gradsku knjižnicu Zadar kao partnera, tu je i Volonterski centar Zadar i Škola za primjenjenu umjetnost i dizajn čiji će mladi kreativci oslikati svojom maštom prvu zadarsku književnu klupu!

Program:

Četvrtak, 5. svibnja od 17:30 h

Atrij Gradske knjižnice Zadar

Izložba ZaPisovih izdanja, knjiga članova udruge objavljenih u Hrvatskoj, majice, naljepnice

Izložba Made by Flige: book buketi, mini knjige

18h: Demo Drame +: PROCES

18:30h Zapis i gosti: ANDRIJA ŠKARE, AZ STOLICA

Petak, 6.svibnja

Atrij Gradske knjižnice Zadar

18h Zapis i gosti: NORA VERDE

20h Backstage bar: DARIJA ŽILIĆ

Subota, 7. svibnja

11h perivoj Jarula: Zadarska književna klupa, art happening uz ŠPUD Zadar