Gradska knjižnica jedina je od bivših korisnika koja se vratila u kompleks Providurove i Kneževe palače.

Istina da su do rata bili u Kneževoj palači, a sada su u prizemlju Providurove koja je otvorena ovog tjedna.

- I ulaz je iz Providurove, a može se i iz Kneževe palače ako su otvorena vrata, kazao je Mladen Masar, zadužen za odnose s javnošću te gradske ustanove. S obzirom na kompleksnost prostora same Providurove, trebat će i putokaz za snalaženje starih i novih korisnika.

Međutim, svima njima važi ista članska iskaznica bez obzira gdje je koriste, ističe Masar koji očekuje da će građanima trebati malo više vremena za stjecanje novih navika. Ovo je ogranak Grad u kojem je uređena čitaonica, odjel za odrasle te dječji odjel. On će se idućeg tjedna popuniti s planiranim uređenjem i u njemu će biti prve radionice za djecu, posvećene Luki Paljetku.

Čitaonica kao novo kulturno mjesto za stare navike čitanja novina sigurno će biti najposjećenije u prostoru ogranka Grad. On će imati i zavičajnu zbirku koja je preseljenja iz središnje knjižnice te isto radno vrijeme. Do 19.30 sati radnim danom, a subotom do 13 sati, poziv je u novi prostor Gradske knjižnice čije oplemenjivanje nije dovršeno, ali u tome su prvi i najvažniji ljudi.