Nakon svečanog otvorenja Providurove palače, Koncertni ured je predstavio ciklus koncerata koji će uz besplatne ulaznice, biti slobodni s ulazom u polivalentnoj dvorani.

Prvi koncert bit će u četvrtak, 21. travnja kad nasatupa Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom dirigenta Mirona Hausera, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj. U goste im dolazi Victor Goines, američki saksofonist, klarinetist i skladatelj.

I dan poslije, u petak također jazz i Elvis Stanić Group koji je krajem listopada nastupao u Zadru. Ovaj put s posve novim programom - koncertnoj promociji novog albuma Insomnia kojeg će izvesti u novoj zadarskoj dvorani.

Kao Hommage maestru Pavlu Dešpalju, koji je slovio kao osnivač Zadarskog komornog orkestra, oni će u ponedjeljak 25. travnja u istoj dvorani izvesti koncert njegovih djela. Orkestrom će ravnati Pavle Zajcev, a kao solist na alt-saksofonu nastupit će Nikola Fabijanić.

U istoj će dvorani od 20. 4. će u suradnji Narodnog muzeja Zadar i Koncertnog ureda Zadar biti otvorena izložba Obitelj Dešpalj u objektivu Ante Brkana.

U utorak, 26. travnja,  nastupa jedan od najuglednijih interpreta ranobarokne glazbe u svijetu, tenor Marco Beasley. Na arhilutnji i baroknoj gitari pratit će ga njegov dugogodišnji suradnik Stefano Rocco, koji je prvi koncert u međunarodnoj karijeri održao upravo Zadru 1984., na Glazbenim večerima u Sv. Donatu.

Glazbeni program otvorenja završava u petak, 29. 4. kada u Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupa austrijski harmonikaš i bandoneonist Klaus Paier i hrvatska čelistica s dugogodišnjom bečkom adresom, Asja Valčić, rodom iz Zagreba a porijeklom iz Zadra.

Iz Koncertnog ureda napominju kako besplatne ulaznice za te koncerte moguće je preuzeti od četvrtka 21. 4. pa sve do kraja programa otvorenja u vremenu od 10 do 20 sati na info pultu Providurove palače.