U ponedjeljak, 11. travnja počinje petnaesti po redu Festival hrvatske drame za djecu "Mali Marulić", u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split koji će se nakon dvije godine ponovno održati u proljetnom terminu.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavljeno je ukupno 25 predstava od kojih je selektor dr. sc. Igor Tretinjak odabrao sedam za natjecateljski dio programa. 

Među njima je i nagrađivana predstava Kazališta lutaka Zadar Caffe Kraljevstvo, koja je na programu u utorak, 12. travnja u 16 sati.

Predstavi o princezi koja želi biti konobarica pripala je nagrada za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju - Vanja Jovanović, najbolju scenografiju - Vanja Jovanović, najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu - Irena Bausović Tomljanović i nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za mušku ulogu - Dominik Karakašić.

"Caffe kraljevstvo" briljiralo je i na osječkom SLUK-u 2021. godine kada je osvojilo tri nagrade (najbolje režij, najbolja gluma/animacija), a glumica Irena Bausović Tomljanović za ulogu Princeze bila je nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta.