U petak, 8. travnja na velikoj sceni Kazališta lutaka Zadar, u sklopu zadarske plesne sezone, dvije Petre, članice Zagrebačkog plesnog ansambla, Valentić i Chelfi, izvest će najnoviju predstavu Parte Parte koja je izvedena premijerno prošlo ljeto u Santvinčentu, dok je zagrebačku premijeru imala prije mjesec dana u Zagrebačkom plesnom centru.

Autorice o predstavi kažu: Sva naša iskustva od rođenja pa nadalje, kao i ona koja nasljeđujemo, upisana su i pohranjena u tijelo, um i duh. Naše bivanje u sadašnjosti, naša percepcija sebe i okoline, odabir djelovanja kroz akcije i reakcije pa tako i naš pokret, naš vlastiti ples, odraz je svega doživljenog u osobnoj ili zajedničkoj povijesti.
Parte Parte u koreografiji i izvedbi Petre Chelfi i Petre Valentić plesni je duet koji sagledava i istražuje prostor koji se rastvara i uspostavlja između dva svijeta; onog koji doživljavamo ovdje i sada te onog koji je oblikovao nas i naša tijela mimo naše pažnje i svijesti.

Plesna sezona organizirana je u suradnji Zadarskog plesnog ansambla i Grada Zadra uz podršku Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova i HNK Zadar, KLZ, Arheološkog i Narodnog muzeja Zadar.

Broj mjesta u publici je ograničen (jer se gledatelji nalaze na pozornici) pa svoje ulaznice možete rezervirati na mail [email protected]