Gradonačelnik Branko Dukić najavio je potpisivanje ugovora o suradnji s Narodnim muzejom oko Providurova palače o čemu je odluku donio polovicom veljače.
Očito s planom B, ugovor o programsko-produkcijsko-tehničkoj suradnji kojeg trebaju potpisati ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš i gradonačelnik Dukić, sklapa se na određeno vrijeme do 1. veljače 2023. godine. I to bez novčane naknade ali uz mjesečnu kontrolu.

Prema odredbama ugovora, Narodni muzej kao županijska ustanova mora podnositi Odjelu za kulturu i sport i Odjelu za financije, račune za prihode koje ostvaraju u Providurovoj palači.

Za izvedbu te suradnja, a radi se prvenstveno o retrospektivnoj izložbi Ratka Petrića, Narodnom muzeju daje se na privremeno korištenja točno određena kvadratura prostora. Radi se o komunikacijskim prostorijama, među kojima je i tzv. zmija, info pult , sanitarne prostorije te izložbene prostorije s pripadajućom opremom na prvom i drugom katu.

Narodni muzej ima obvezu podnositi polugodišnje izvještaje o ostvarenim rezultatima provedbe programsko-produkcijsko-tehničke suradnje. Sve potanko moraju opisati. U toj odredbi ne navodi se kome treba podnijeti izvještaj ali je očito da bi to bio Odjel za kulturu. Oni su jedini relevantni i da daju pismenu suglasnost za prijedlog programa aktivnosti Narodnog muzeja unutar Providurove palače.

Narodni muzej neće morati plaćati režije koje su na trošak proračuna kojim upravlja odjel pročelnice Dine Bušić koje ima svog računovođu.
Prije pet godina kada je potpisan ugovor za korištenje Kneževe palače, uloge su bile drugačije. Dina Bušić je bila ravnateljica Koncertnog ureda koji je uz Narodni muzej podijelio korištenje i upravljanje prostor Kneževe od 2500 kvadrata. Taj ugovor je i dalje na snazi, a kako će biti kada se osnuje ustanova Dvije palače, to još nitko ne zna.

Otvaranje Providurove palače trebalo bi biti 23. travnja.