I ove su godine učenici četiriju zadarskih osnovnih škola u kojima se uči francuski jezik kao izborni predmet, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, POŠ Nova i OŠ Petra Preradovića obilježili Mjesec frankofonije likovnim radionicama na temu deset zadanih riječi iz međunarodnog natječaja "Dis moi dix mots qui d(etonnent)!" ili" Reci mi deset riječi koje začuđuju!"

Izložba likovnih radova učenika u organizaciji Hrvatsko-francuske udruge bit će postavljena u Kneževoj palači. Svečano otvaranje izložbe u kojem će sudjelovati učenici Plesnog odjela Glazbene škole i učenici OŠ Petra Preradovića je 29.ožujka 2022. u 12 sati, a moći će se pogledati do 2. travnja 2022.

Hvala svim učenicima i mentorima na trudu i doprinosu u promicanju francuskoga jezika, kulture i jezične raznolikosti te doprinosu Mjesecu frankofonije, velike globalne proslave raznolikosti govornika francuskoga jezika koja se brojnim aktivnostima i manifestacijama obilježava diljem svijeta, poručila je Stanka Pera-Martinac, predsjednica Hrvatsko-francuske udruge.