KUD Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica i KUD Zadarski tanac najavljuju koncert koji će se održati u subotu,  26. ožujka u 18 sati na Narodnom trgu u Zadru, kojom prilikom će predstaviti plesove i pjesme Hrvatskog Zagorja.

"Zadarski tanac" osnovan je 2015. godine u svrhu o čuvanja i promicanja tradicijskih vrijednosti i folklorne baštine Republike Hrvatske, osobito Zadra i Zadarske županije, čime ujedno značajno doprinosi kvalitetnijoj promociji Zadra i Zadarske županije.

Umjetnički program KUD-a čine pjesme, te izvorni i koreografirani plesovi Zadra, Ugljana, Silbe, Trogira, Splita, Međimurja i Hrvatskog zagorja. KUD je do sada u suradnji s Narodnim muzejom i Gradom Zadrom izradio komplete svečanih i pučkih zadarskih narodnih nošnji, kao i silbenske, splitske i međimurske narodne nošnje.

Kulturno umjetničko društvo "Zlatko Baloković" iz Krapinskih Toplica osnovano je 1978. godine te okuplja 100-tinjak članova u sekcijama: mješoviti pjevački zbor, tamburaška sekcija, folklorna sekcija koja djeluje u četiri uzrasta te novoosnovana ženska vokalna skupina.

U dosadašnjem radu održali su brojne zapažene nastupe, počevši od samog mjesta iz kojeg dolazimo-Krapinskih Toplica, zatim županijskih i državnih smotri, nastupa širom Hrvatske, ali i u inozemstvu: Bugarskoj, Makedoniji, Italiji, Slovačkoj i Francuskoj.

- Pred zadarskom publikom predstavit ćemo se izvedbama mješovitog pjevačkog zbora, ženske vokalne grupe, odrasle folklorne sekcije te neizostavne tamburaške sekcije. Uz pratnju tamburaške sekcije, folklorna sekcija će izvesti pjesme i plesove Hrvatskog Zagorja, dok će nam članovi mješovitog pjevačkog zbora i ženske vokalne grupe pripremiti glazbenu „šetnju" od Podravine, Međimurja i Zagorja pa sve do Makedonije i Bugarske, poručila je predsjednica KUD-a Gordana Kapelac.