U foajeu zadarskog Kazališta lutaka danas je otvorena izložba scenografije i lutaka Mojmira Mihatova i  pok. Branka Stojakovića - najvećeih majstora slavne lutkarske scene.

Prikazan je izbor njihovih skica, crteža, lutaka, scenografije i plakati iz predstava "Ribar Palunko i njegova žena", "Postojani kositreni vojnik", "Zvjezdan", "Čarobnjak iz Oza", "Knjiga o džungli" i drugih.

Izložba je otvorio Ivan Šimunić u prisustvu gradonačelnika Branka Dukića. Uz članove lutkarskog ansambla na otvorenju je bio i Mojmir Mihatov.

Izložba je dio programa u tjednu u kojem se obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20.3.) i Svjetski dan lutkarstva (21.3.).

Ravnateljica Kazališta lutaka, Iris Pavić Tumpa prilikom otvorenja najavila je  velike događaje u sklopu obilježavanja 70 godišnjice te ustanove. Već radimo na  obnovi predstave Judita koju je režirao  pok. Marin Carić te čak dvije premijere.

Pripremamo  glazbeno - scenski spektakl "Petar Pan" ( u koprodukcija s Koncertnim uredom), s kojim će se otvoriti ovogodišnje izdanje Glazbenih večeri u sv. Donatu, te dramsko - lutkarsku izvedbu "Hamlet u selu Mrduša Donja". S lutkarskim Brašanovim  Hamletom  otvorit će se  Zadarsko kazališno ljeto.

 Program Kazališta lutaka nakon nedjeljne izvedbe Vrlo gladna gusjenica (Velika dvorana Kazališta lutaka)

Ponedjeljak, 21.3.2022.

10:00 sati Vrlo gladna gusjenica (Velika dvorana, organizirani dolazak vrtića)

10:30 sati: Čitanje priča i druženje s glumcima (Mala dvorana Kazališta lutaka Zadar)

11:00 sati Tematizirana lutkarska radionica u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar (Info prostor Kazališta lutaka Zadar)

17:00 sati Tematizirana lutkarska radionica u suradnji s HC UNIMA (Info prostor Kazališta lutaka Zadar

18:00 sati Mali puž - priča o dagnjici (Velika dvorana)