U Zavičajnom muzeju u Biograd na Moru predstavljena je knjiga Drage Marića "Zadarske priče kroz prošlost i sadašnjost županije" uz 111 priča i zanimljivih podataka o gradu Biogradu.

Na samom početku programa uz uvodnu riječ, sve nazočne je pozdravio ravnatelj Muzeja prof. Draženko Samardžić koji je izrazio zahvalnost autoru na ovakvoj knjizi koja iscrpno i s puno bogatih sadržaja otkriva zanimljivosti ljudi, ali i događaja iz naše blizine.

Dr. sc. Šenol Selimović, predsjednik Matice Zadrana, inače urednik i recenzent ove impozantne knjige, koja bi, prema riječima publike, trebala imati svoje mjesto u svakoj kućnoj biblioteci, posebno se osvrnuo na imena onih koji su nam svima bliski, a o kojima možda ne znamo ono što ih oplemenjuje izvan njihovih profesija. 

Posebno se osvrnuo na dr. Bubičića, ali ne samo kao na vrhunskog liječnika, već i kao na šahistu koji je ostavio pečat u povijesti simultanke kada je tada jednom od svjetski poznatih šahista, zadao gadne muke. Urednik je podsjetio i na dr. Labara i na njegovu spisateljsku virtuoznost, ali i na brojne uspjehe slavnog nogometaša Kacijana.

Kroz promociju nije bilo moguće prepričati knjigu od 920 stranica u kojoj svoje čitatelje grada Biograda s nestrpljenjem čeka čak 111 priča o gradu Biogradu.

Večer je uz interakciju publike i predstavljača, bila i ispunjena glazbenim poslasticama mladog glazbenika na gitari Roka Gulana i njegovog mentora prof. Alfreda Trojana iz Glazbene škole iz Biograda na Moru. Pjesnikinja, recitatorica i moderatorica večeri Nikolina Mojić ovom je progodim interpretirala stihove pjesme "Ča" Tomislava - Brace Kazije.