Godine 1977. Velika Britanija je izdala seriju od četiri zanimljive poštanske marke posvećene tenisu, stolnom tenisu, skvošu i badmintonu, a seriju je nazvala ″Sportovi s reketom″.

Reket je, kako znamo ″sportska potrepština″ potrebna za igranje tenisa. Reket je uvijek ista stvar. Jednom je veći, a drugi put manji; jednom deblji, jednom nešto tanji; nekad je imao mrežu od životinjskih crijeva, a potom od raznih sintetičkim materija, katkada je bio drven i pun, no kakav god bio, on je uvijek reket, a igra koja se njim igra je tenis i još poneka slična igra.

Najpopularniji je tenis. Danas ga igraju tisuće, a gledaju milijuni ljudi. Od samog je početka bio ″kraljevska igra″, jer su ga kraljevi vrlo brzo oteli europskim fratrima koji su tu igru izmislili zbog rekreacije u samostanima. Zbog tenisa je navodno poginulo pet kraljeva, a jedan od ″majstora″ te igre je bio kralj Engleske i gospodar Irske, Henrik VIII. Oko 1600. godine tenis je bio navodno toliko popularan u Francuskoj, da je u Parizu postojalo oko 1000 teniskih terena.

No, vratimo se pogibiji kraljeva zbog tenisa. Škotski kralj Jakov I. poginuo je doista zbog tenisa, ali samo zato jer je na svom teniskom igralištu dao zatvoriti drenažni otvor (kanal) kroz koji su mu dolazile loptice, a kad su na igralište došli njegovi ubojice nije imao kuda pobjeći. Da je kanal bio otvoren bio bi se spasio. Francuski kralj Karlo VIII., veliki ljubitelj tenisa, udario je glavom u gredu kad je krenuo na igralište te je ubrzo umro, a Luj X. se za vrijeme jedne ″partije tenisa″ prehladio, uhvatio upalu pluća i umro. Na isti su način, kako povijest kaže, umrla i dva španjolska kralja. Igra je bila toliko popularna da ju je u svoj drami spominjao čak i Shakespeare. Naime, mlađahnog kralja Engleske Henrika V. prikazao je uvrijeđenim, jer je od francuskog prijestolonaslijednika dobio na poklon kutiju teniskih loptica (umjesto zlata) što je ovaj doživio kao osobnu uvredu i prijetnju Engleskoj.

Starija povijest bilježi još neke oblike iz kojih je nastao današnji stolni tenis (ping-pong) kao i tipična britanska igra skvoš (engl. squach) za koju časopis Forbes tvrdi da je najzdraviji sport na svijetu. Igra se svodi na udaranje loptice reketom u četiri zida prostorije, a potječe od neke igre koju su igrali zatvorenici za održavanje kondicije. Četvrta marka od 13 penija posvećena je tzv. badmintonu, čija pravila potječu iz 19. stoljeća (1877.).