Noć muzeja u Znanstvenoj knjižnici Zadar započinje u petak u 18 sati i završava u 21 sat. ODržava se u Odjelu rada s korisnicima Znanstvene knjižnice Zadar gdje je postavljena izložba "50 godina u Foši", na kojoj će biti prikazano preseljenje Znanstvene knjižnice Zadar u prostor austrijske vojarne 1972. godine.

Za potrebe ove manifestacije Knjižnica je pripremila virtualnu i fizičku izložbu, a povod je pedeset godina preseljenja Knjižnice iz namjenski izgrađenog krila zgrade Općine u adaptirani prostor austrijske vojarne u kojem djeluje i danas. Jedan od razloga za selidbu bio je veliki rast fonda kao i priljev studenata tadašnjeg Filozofskog fakulteta u Zadru (danas Sveučilište u Zadru).

Knjižnica je 4. siječnja 1972. otvorila vrata svojim korisnicima u novom prostoru. Kako je tad teklo pakiranje, prijevoz i stavljanje na police u spremište nove Knjižnice možete pogledati na ovoj zanimljivoj izložbi na kojoj se predstavlja mnoštvo fotografija iz Fototeke ZKZD koje su tad zabilježene kao svojevrsni svjedok tog vremena i uspomena na ovaj događaj.