Premijera Kredita na kraju 2021. godine izvest će se dva puta ovog tjedna. U novoj predstavu HNK Zadar, Kredit Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre, briljirala su glumci Alen Liverić i Davor Jureško

.Predstava će igrati u siječnju u dva termina: četvrtak, 27. siječnja i u petak, 28. siječnja s početkom u 20 sati.

"Kredit" je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru.

Tekst je prvi put postavljen 2013.g. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018.g., obarajući sve rekorde gledanosti. Ulaznice za novu predstavu HNK Zadar, Kredit Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre u prodaji su od subote, 22. siječnja na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati.
 Do danas je preveden na osam jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom "kralj blagajne", majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres.