Zbog toga što svega 25 osoba odjednom može biti u ustanovi, Arheološki muzej koji je svake godine priprema atraktivne programe, ove će vjerojatno biti on line u Noći muzeja koja će se prirediti u petak  28. siječnja.

Arheološki muzej imat će priliku ugostiti puno veći broj posjetitelja tijekom godine u kojoj će obilježiti 190 godina svog postojanja.

U ponedjeljak će biti predstavljen promidžbeni spot Arheološkog muzeja Zadar Jedan muzej - bezbroj priča koji uglavnom ima turističku namjenu. Za ljubitelje arheologije i prošlosti, Arheološki muzej podignut u srcu antičkog Foruma, imat će veliku retrospektivu posljednjeg desetljeća.

U programu izložaba, posebno mjesto će imati gostovanje Muzej krapinskih neandertalaca u Zadru. Arheološki muzej u Zadru, kao slavljenik i drugi po svojoj dugovječnosti nakon što je onaj u Splitu prije 2020. zaokružio na 200 godina, na jesen će biti domaćin skupštine arheoloških muzeja Hrvatske.

Najveći rođendanski dar za Arheološki muzej svakako bi trebali biti ostaci antičkog kipa Venere, otkriveni u sklopu istraživanja na Poluotoku (poljana Požarišće). Bivši ravnatelj tog muzeja, arheolog Smiljan Gluščević dao je artefakte privremeno deponirati u Zavičajni muzej u Biogradu, umjesto u Arheološki muzej koji će Veneru dobiti  trajno za svoju antičku zbirku kada podnesu zahtjev Hrvatskom muzejskom vijeću.

Da  ju je Gluščević deponirao u  Narodnom muzeju bilo bi već previše s obzirom da radi za Arheologija art, koju je osnovalala ravnateljica Renata Peroš i njezin prvi suradnik David Ricov.