Drago Marić prvi je sveobuhvatni zadarski kroničar, koji je na svoj osebujan način ušao u bilo grada, osjećajući njegove otkucaje, uzavrelost, zdravlje, bolesti, nježnosti, snove u žilama što znače život i postao dio svih nas koji se zovemo Zadranima, istaknuo je na sinoćnjoj promociji knjige "Zadarske priče kroz prošlost i sadašnjost županije" Nebojša Gunjević, predstavljajući tako još jednom ovog poznatog novinara i publicista, ali i književnika zadarskoj javnosti.

Četrdeset i druga knjiga, zapravo zbornik njegovog dosadašnjeg rada, ujedno je i kapitalna. U njoj 21 od ukupno 23 knjige iz biblioteke "Grad", od kojih 19 u cijelosti, a dvije - o Foto Vjeki i Krešimiru Ćosiću - djelomično. Od 1994. do danas objavio je još 18 knjiga iz povijesti sporta Zadra i zadarskog kraja.

- Dragu svi poznaju kao novinara i kroničara, ali je on i književnik i umjetnik, što pokazuje raspon objavljenih tekstova. Knjiga po veličini i izgledu, u dva stupca, podsjeća na Bibliju, a moglo bi se reći da je i ona zbirka knjiga ili sveščica, što u prijevodu riječ biblija znači. On svoju ljubav prema gradu pokazuje svojom stalnom potragom za pričama i njezinim zapisivanjem, u ljudima traži samo dobro, a to je vidljivo po fotografijama na naslovnici, među kojima je i Gracijela. Inicijativom predsjednika Matica Zadrana Šenola Selimovića i direktora Donat Zadarske Tiskare Roberta Ninčevića nastala je knjiga koja je kapitalno djelo za zadarsku kulturu, istaknuo je Gunjević.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u financiranju do sada objavljenih knjiga, Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, Frani Skoblaru i Matici Zadrana.

Na predstavljanju knjige u Gradskoj loži neuobičajeno nije bilo autora Drage Marića. Razlog je njegovo povlačenje iz javnog života nakon 80. godine, koje je obrazložio u jednoj od svojih knjiga, pa tako nije bio ni na primanju nagrade za životno djelo Goran Bujić, koju mu je dodijelilo Hrvatsko književno društvo Zadar.