Plesna udruga Gesta 2021 godinu ispraća sa čak tri dramsko-plesne produkcije. S obzirom na slavljeničku godinu radilo se punom parom i stoga su krajem lipnja u sklopu projekta „Kazalište na otvorenom" izveli dvije produkcije u dva dana. Sjajnu toplu i dirljivu priču „Muzikolog & ja" čiji je autor i koreograf umjetnička voditeljica Jurišić, a režiju kao uvijek potpisala je Sanja Grgina, dok tekst već dugi niz godina potpisuje prof. Hrvoje Dukić. U glavnim ulogama našli su se Dominik Karakašić (KLZ) i mladi Marko Trošelj, koji već nekoliko godina zaredom niže uspješne suradnje s Gestom koje su mu donijele zrelost i iskustvo i otvorile mu vrata svijeta glume. Ovogodišnji je dobitnik i nagrade Nobi za glumu.

- S obzirom da smo mi plesna udruga koja kroz produkcije audicijski bira djecu za dramske dijelove, jako smo sretni da nakon Gestine radionice glume djeca dalje nastavljaju s glumu. To nam i je cilj - zaraziti ih, ali umjetnošću, kaže umjetnička voditeljica udruge Nena Jurišić.

Druga produkcija pod nazivom „Čarobna soba" izvedena je u suradnji sa Dramom plus i njenim umjetničkim voditeljem Vinkom Radovčićem, koji potpisuje režiju, a autor predstave i koreograf je voditeljica Geste. Predstava je bila samo plesna i to je prva cjelovečernja plesna predstava koju je Gesta izvela prije puno godina. Ovo je bio svojevrsni remake prve izvedbe, ovaj put sa puno više koreografije, djece plesača i potpuno drugačijom glazbu, ali po istom predlošku.

Danas na sam Božić Gesta najavljuje svoju novu igrano-dramsko-plesnu produkciju pod nazivom „Spomenar 20 godina Geste".

- S obzirom na dvadeset godina djelovanja izabrala sam dvadeset koreografija od kojih sam osmislila potpuno novu priču. A, ta priča, priča je o Gesti. Glavne uloge igraju Ana Vidić (mama) i Elodi Paleka (kći). Radnja se događa u dječjoj sobi u trenutku kada djevojčica poželi neku priču koju nije čula... Mama u tom trenutku pronalazi svoju spomenar i priča o plesu, ljubavi, prijateljstvu, odgoju i nezaboravnim uspomenama. Režiju potpisuje Sanja Grgina, tekst Hrvoje Dukić, a cijeli projekt je sniman u suradnji sa REC produkcijom, ističe Jurišić.

- Projekt je realiziran u četiri mjeseca, ali pripreme su počele puno ranije. Projekt je bio potpomognut mnogim pokroviteljima, kojima se od srca zahvaljujemo jer zaista izuzetno je bilo zahtjevno u svim segmentima bez podrške i sa praznom publikom zbog epidemioloških mjera i brojnosti naše Geste, uživo izaći sa predstavom, kaže Jurišić.

Snimku predstave premijerno možete pogledati samo danas u 17 sati na You Tube kanalu Plesne udruga Gesta.