Zavičajni muzej Benkovac poziva da posjetite novu virtualnu izložbu „Benkovački kraj na katastarskim mapama 18. i 19. stoljeća" putem linka na službenim stranicama ili na Facebook stranici

Izložba „Benkovački kraj na katastarskim mapama 18. i 19 stoljeća" prva je virtualna izložba Zavičajnog muzeja Benkovac. Autor izložbe i kustos Zavičajnog muzeja Benkovac Mate Ćurković donosi prikaze grada Benkovca i njegovih naselja kroz katastarske mape Mletačke Republike iz 18. stoljeća i Habsburške Monarhije iz 19. stoljeća.

- Građevinski radovi na projektu „Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac" i aktualna pandemija Covid-19 primorali su nas kao i ostale muzeje da svoje aktivnosti i izložbe preselimo u virtualni svijet. Otvarenje izložbe za posjetitelje, predavanje i prezentacija pričekati će završetak građevinskih radova i smirivanje epidemioloških mjera ili ono čemu se najviše nadamo i strpljivo čekamo - kraj pandemije, poručio je ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac Marin Ćurković.