U Edukativnoj dvorani Kneževe palače otvorena je božićna izložba dječjih radova Na Božić kod nas u organizaciji Pedagoške službe Narodnog muzeja Zadar.

Na natječaj se javilo devet osnovnih i dvije srednje škole, srednjoškolski đački dom i sedam vrtića.

Izložba je nastala na temelju božićnog natječaja dječjih radova koji se organizira svake godine u mjesecu prosincu. Na natječaj su se mogli prijaviti svi vrtići i škole na području Zadra i Zadarske županije (dobna granica od 3 do 19 godina).

Pristigli radovi su podijeljeni u četiri starosne kategorije: djeca u dječjim vrtićima (od 3 do 7 godina), učenici u nižim razredima osnovne škole (razredna nastava od 7 do 11 godina), učenici u višim razredima osnovne škole (predmetna nastava od 11 do 15 godina) i učenici u srednjim školama (od 15 do 19 godina).

Radove je ocijenio prethodno formiran ocjenjivački žiri Narodnog muzeja Zadar.

Pristigli radovi ocjenjivali su se prema ovim kriterijima: usklađenost sa zadanom temom natječaja, samostalnost pri izradi rada, dob djeteta i njegove mogućnosti, tehnička izvedba, originalnost/kreativnost i bogatstvo rječnika i stila.

Svaki sudionik mogao je poslati maksimalno dva rada (u bilo kojoj kombinaciji: likovnoj i literarnoj).

Nagrađeni radovi u četiri kategorije po starosnoj dobi i jedna nagrada za literarni rad:

1. DV Maslačak - Lana Prtenjača (6 godina)
2. OŠ Šimuna Kožičića Benje - PO Diklo - Tin Pocrnić (2. razred)
3. OŠ Šime Budinića - Paola Bašić (7. razred)
4. Srednjoškolski đački dom Zadar (ŠPUD) - Josipa Boban (2. razred) i Paulina Čirjak ( 2. razred)
5. OŠ Nikole Tesle Gračac - Mariana Krpan ( 6. razred) nagrada za literarni rad Božić u Lici

Zbog mnogo pristiglih radova Narodni muzej Zadar u ime ravnateljice Renate Peroš odlučio je svakoj školi i vrtiću dati prigodan poklon kao zahvalu za sudjelovanje.