Prije dva dana objavljen je natječaj za ravnateljsko mjesto Koncertnog ureda Zadar, posljednje ustanove u kulturi koja je odlukom Gradskog vijeća osnovana 2014. godine.

Natječaj za ravnateljsko mjesto bio je 2015. godine na kojem je izabrana Dina Bušić, dotad privremena ravnateljica. Njezinom odlaskom u gradsku upravu za zamjenicu pročelnika 2018. godine u listopadu je objavljen natječaj za ravnateljsko mjesto. Jedina je kandidatkinja bila Melita Ivković koja je na to mjesto imenovana  mjesec dana poslije na  mandat od četiri godine.

Iako joj mandat završava u prosincu 2022. godine,  natječaj je već objavljen.

- Najkasnije godinu dana od isteka mandata mora biti objavljen natječaj. To je prema Statutu naše ustanove, objasnila je aktualna ravnateljica na novinarsko čuđenje. Naime, takva zakonska obaveza važi za kazališta i svi su mišljenja da zakon iz vremena ministra Bože Biškupića treba mijenjati.

Statut Koncertnog ureda bazira se na zakonu u ustanovama i zakonu u upravljanju ustanovama u kulturi. Nigdje nema takve odredbu na koju se pozivaju oni koji su 2019. godine kreirali Statut Koncertnog ureda Zadar. Možda nismo otkrili zakonsku rupu ili specijalno pravno tumačenje.

U svakom slučaju, na adresu Upravnog vijeća, kojeg čine Elizabeta Novak, Ivo Fadić i Sunčana Špoljarević, prijave na natječaj mogu se slati do 12. siječnja.

U Koncertnom uredu Zadar sa šestero zaposlenih, (dvije producentice, tehničar, tonski majstor, računovotkinja, ravnateljica te stručni suradnik), posljednji natječaj je bio objavljen za zamjenu za jedna producenticu na porodiljnom.