Umjetnička organizacija Irida poziva na multimedijalnu izložbu Kap na dlanu koja će se održati 18. prosinca s početkom u 18 sati u DKC-u Kino Sv. Filip i Jakov.

Multimedijalna izložba na temu vode spaja glazbenu, filmsku i suvremenu plesnu umjetnost, uz interpretaciju lokalne kulturne i prirodne baštine.

U galerijskom prostoru Kina posjetitelji će moći razgledati izložbu koja prikazuje vrela, bunare, hidrogeološke i povijesne karte s područja biogradsko-zadarskog priobalja i Ravnih kotara te se informirati o lokalnoj kulturnoj baštini i arheološkim nalazištima.

Prikazat će se i četiri video projekcije "Izvor", "Dodole", "U dubini" i "Kao kap na dlanu". Ovi plesni filmovi na suvremen način interpretiraju pojavu vode, oživljavajući zanimljive lokalitete, tradicijske običaje i glazbu, stare mitske i narodne priče.

Multimedijalna izložba Kap na dlanu prva je etapa u realizaciji trogodišnjeg projekta, u kojem se prožimaju suvremeni ples, suvremena i tradicijska glazba, etnologija, arheologija, mitologija i vizualne umjetnosti. Autorice projekta Lucija Mikas i Anđela Bugarija ovom izložbom žele ukazati na važnost vode, neizostavnog dijela ljudskog postojanja i svakodnevice. U vodi nastaje život i uz nju raste, kao izvorište prirodnog i kulturnog nasljeđa u prošlom, sadašnjem i budućem vremenu.

Produkcija: Umjetnička organizacija Irida
Umjetničko vodstvo i realizacija: Lucija Mikas i Anđela Bugarija
Izvedba: Anđela Bugarija, Lucija Mikas, Kristina Lisica
Kamera, montaža i fotografija: Srđan Babić
Glazba: Ivar Roban Križić, Marija Proročić, Donato Wharton
Stručna suradnica - etnologija i mitologija: dr. sc. Lidija Bajuk
Stručna suradnica - arheologija: dr. sc. Katarina Batur
Autor fotografija u prilogu: Srđan Babić

Ovaj program sastavni je dio projekta Platforma za Kino, sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura Nova. Pokrovitelji programa su Zadarska županija, Općina Sv. Filip i Jakov, Turistička zajednica Sv. Filip i Jakov, Udruga Napredak, Zadarska županija i Zaklada Kultura Nova.

Program je usklađen s mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.