Glumac Hrvatskog narodnog kazališta Zadar Davor Jureško nominiran je za "Zlatni studio", najveću medijsku nagradu u Hrvatskoj.

Nominaciju u kategoriji za najbolju mušku kazališnu ulogu zaslužio je izvedbom u predstavi "Usidrene" koja je nastala u koprodukciji zadarskog i splitskog HNK te zagrebačke Gavelle.
Davor Jureško rođen je 24. rujna 1957. godine u Neviđanima na otoku Pašmanu kod Zadra. Prve glumačke uloge ostvario je u Banja Luci 1979. godine, nakon čega je prešao u stalni angažman u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci. Od 2018. godine je u angažmanu HNK Zadar. U 42 godina svog umjetničkog rada Jureško je ostvario brojne uloge na kazališnim daskama, ali i u filmovima i TV serijama.

- Podržimo ga da osvoji ovu nagradu za mestralnu ulogu Antonia u predstavi "Usidrene". Glasajte na linku, pozivaju iz HNK Zadar.

Uz Jureška, za najbolju mušku kazališnu ulogu nominirani su Živko Anočić (Katurian u "Čovjeku Jastuku", GDK Gavella), Milivoj Beader (Jerkica u "Ja sam ona koja nisam", ZeKaeM), Goran Grgić (Konrad u "Kad svijeće dogore", HNK Zagreb i Teatar Erato) i Filip Nola (Susjed u "Ja sam ona koja nisam", ZeKaeM). Besplatno glasanje na portalu jutarnji.hr u prvom krugu otvoreno je do 31. prosinca. Finalisti, odnosno troje kandidata s najvećim brojem glasova u kuponima i u glasanju online, bit će objavljeni 7. siječnja 2022. godine. U drugom krugu, koji počinje istog dana, publika bira pobjednika između troje kandidata i glasovi se zbrajaju na isti način kao i u prvom krugu.

Proglašenje pobjednika bit će 4. veljače u Studiju "Anton Marti" na gala večeri u izravnom prijenosu HTV-a.