Zadarski plesni ansambl ove subote i nedjelje organizira posljednju radionicu ove godine. 

To je radionica scenskog pokreta za plesače, glumce i sve zainteresirane za ovaj kazališni aspekt rada. Voditeljica je Zadranima dobro poznata Matea Bilosnić Meteo, koreografkinja, izvođačica i multimedijalna umjetnica. Članica je Zadarskog plesnog ansambla i dio je organizacijskog tima Stream Zadar i Monoplay festivala. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2020. za najbolje koreografsko ostvarenje u plesnoj predstavi Gozd-danse macabre. Vanjska je suradnica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na predmetu Scenski pokret.

Naziv kreativno - koreografske radionice je Od ničega do nečega, a sadržavat će metode i alate koje Bilosnić koristi u radu sa studentima glume i u brojnim dramskim predstavama u kojima sudjeluje u radu na scenskom pokretu i koreografiji.

Od Ničega do Nečega je putovanje, metoda stvaranja i mjesto susreta ideja sažetih u koreografsku praksu. Na radionici će polaznici istraživati koreografiju, kompoziciju, izvedbene vještine i autorsko stvaranje te pokrenuti razgovor o vlastitoj koreografskoj praksi. Započinje se nizom jednostavnih somatskih i funkcionalnih vježbi koje će se pretočiti u plesnu improvizaciju te naposljetku u kreaciju koreografskih minijatura. Kreacija kreće iz srži individualnog tjelesnog potencijala polaznika i nadograđuje se glasom, tekstom, zvukom, kostimom, rekvizitom. Pitanja na koja se traži odgovor jesu: kako početi stvarati?, kada stvaram što stvaram?, koji je potencijal mog stvaralaštva? Cilj radionice je stvoriti prostor slobode izražavanja i tako potaknuti stvaralaštvo i proširiti koreografsku praksu. 

Pokrovitelj radionice je Grad Zadar i Zaklada Kultura nova.

Za dobivanje potrebnih informacija i registraciju sudionika potrebno se prijaviti preko maila [email protected] ili Facebook stranice ansambla.