Plesna udruga Gesta u nedjelju 21. 11. 2021 putuje na Susrete hrvatskih plesnih ansambala koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potrebu Ministarstva kulture održati 32. Put za redom.

Susreti se održavaju u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica s početkom u 19h. Na susretima će sudjelovati 13 plesnih ansambala iz Hrvatske. Sveukupno oko 150 sudionika. Susreti se nakon prošlogodišnjeg online izdanja ponovno vraćaju u dvoranu,ali pod vrlo specifičnim okolnostima i pravilima.

Cilj susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih ansambala u tekućoj godini,razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima,međusobno upoznavanje,socijalna kohezija,razvoj publike.

Pravo sudjelovanja na susretima imaju članice HSK-a ,a odabrani od stane povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa susreta.

Gesta je u ovoj svečanoj godini za nju, dvadeset godina umjetničkog djelovanja dio susreta jer je povjerenstvo izabralo među najuspješnijim uradcima koreografiju „Let it be" iz posljednje dramsko-plesne produkcije Muzikolog & ja koja je premijerno izvedena u lipnju ove godine.

Susrete će pratiti tročlano stručno povjerenstvo u sastavu:Melita Spahić Bezjak, Branko Banković,Jasminka Petek Krapljak koji će nakon izvedbi održati okrugli stol sa voditeljima ansambala.

Gestice putuju na susrete uz potporu Zadarske županije koja nas uvijek podupire kod odlazaka na ovakve manifestacije.

Uz pripreme za susrete s obzirom na situaciju sprema se i novitet s potpisom Geste. Ništa nas neće i ne može zaustaviti u našem naumu i ideji da djecu održimo i izvedemo na pravi put u svakom smislu, plesnom,odgojnom, emocijalnom. S obzirom da smo kroz prosinac uvijek imali uspješnice koje su punile Hnk-a Zadar do posljednjeg mjesta,ove godine će biti malo izmijenjen sistem održavanja produkcije. Međutim novi medij koji je pred nama nas čini izuzetno sretnima. Novi projekt igranu tv-dramsku produkciju „SPOMENAR" na kojoj se radi već od rujna premijerno ćemo prikazati na Malim ekranima,ali s Velikim žarom,ljubavlju i nestrpljenjem.

- Dvadeset godina ljubavi krilatica je koja nas vodi kroz ovu 2021. godinu koja je teška, ali za nas bez obzira na sve izuzetno uspješna. Spomenar je priča o Gesti njenom radu,cilju i radosti koju širi sve ove godine. Kao umjetnička voditeljica predstavu posvećujem svima koji su na svom putu odrastanja bili ili još uvijek jesu dio Geste, poručuje umjetnička voditeljica Nena Jurišić.