Kazalište lutaka Zadar priključit će se Noći kazališta i to s premijerom predstave "Zlatno srce Nikolino", koja je na rasporedu sutra u 19 sati.

Riječ je o praizvedbi lutkarskog igrokaza u kojem je Zlatko Krilić obradio jednu od legendi o svetome Nikoli. Ovoga puta na jednom od dalmatinskih otoka Mikula pokušava spasiti otočku djecu i otkupiti ih od gusara dajući u zamjenu za njih svo blago i relikvije iz crkve. Priča koja na životopisan način govori o ljepoti i težini života na otoku, o vječnoj ljudskoj pohlepi i gluposti, ali i o tome koje nam je najveće blago u životu povjereno.

Režiju potpisuje Rene Medvešek, a igraju Josip Mihatov, Dragan Veselić, Tamara Šoletić, Irena Bausović Tomljanović, Dominik Karakašić i Gabrijela Meštrović Maštruko.

Ulaz je besplatan, no zbog ograničenog broja karata mjesta se moraju rezervirati na broj blagajne 099/495-1499. Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, s ciljem suzbijanja bolesti COVID-19, ulaz odraslim gledateljima u Kazalište lutaka Zadar moguć je uz predočenje COVID potvrde.

Likovno oblikovanje i kreacija lutaka: Rene i Milena Medvešek
Glazba: Matija Antolić
Scenografija: Rene Medvešek, Robert Košta
Oblikovanje svjetla: Frane Papić
Oblikovanje tona: Mate Petričević, Marin Bakmaz
Inspicijentica: Radojka Kozulić