U novom studenskom terminu od 20:30 sati, u Kino Zoni večeras će se odvijati posebni događaj jer u goste Kino Zoni stiže umjetnička direktorica „DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala", prvog međunarodnog natjecateljskog filmskog festivala u regiji koji objedinjuje filmove o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti, Tina Hajon!

Razgovarat će se o nastanku festivala, konceptu, odabiru filmova i popratnom sadržaju, izazovima održavanja usljed Covid 19 krize te iskustvima s minulih izdanja. Po završetku razgovora bit će upriličena i projekcija pobjedničkog filma s ovogodišnjeg, netom završenog, izdanja festivala, 'Jørn Utzon: Čovjek i arhitekt'.

Jørn Utzon imao je tek 38 godina kada je projektirao jednu od najslavnijih građevina 20. stoljeća - Sydneysku operu. No pothvat koji mu je donio slavu nadvio je svoju tešku sjenu nad ostatak njegove briljantne karijere i života. Utzon je bio prisiljen napustiti Australiju prije završetka projekta.

Priča je to o jedinstvenom arhitektu i muškarcu, ispripovijedana iz perspektive njegovih najbližih, koji otvoreno i iskreno dijele anegdote i iskustva iz života s Jørnom. Režiju ovog hvaljenog i nagrađivanog dokumentarca, izuzetne priče i vizuala, potpisuju Lene Borch Hansen I Anna von Lowzow.