Iz Državnog arhiva u Zadru pozivaju na predstavljanje knjige „Bibliografija radova o otoku Silbi" koje će se održati u utorak, 19. listopada u 18 h u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u organizaciji Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Državnog arhiva u Zadru.

Knjigu će predstaviti recenzenti: doc. dr. sc. Jadranka Brkić-Vejmelka, izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić i izv. prof. dr. sc. Ivica Vigato.

Ovo je treće predstavljanje knjige, nakon rujanskih predstavljanja u Galeriji Marije Ujević-Galetović na Silbi te na manifestaciji Knjiga Mediterana u Zavodu HAZU u Splitu.

Knjiga Bibliografija radova o otoku Silbi autora Ivana Boškovića i Helene Novak Penga u izdanju Naklade Bošković predstavlja prvu bibliografiju jednog otoka zadarskog otočja, objavljenu kao samostalnu knjigu. Bibliografija okuplja 544 bibliografskih jedinica različitih vrsta tiskane građe, objavljene u periodu od 1846. g. do danas (knjige i poglavlja u knjigama, stručni, znanstveni i popularno-znanstveni članci iz časopisa i zbornika radova, članci iz dnevnog, tjednog i drugog periodičnog tiska, osvrti i prikazi knjiga te ocjenski radovi).