U srijedu, 20. listopada počinje nova sezona HNK Zadar s nagrađenom predstavom Hotel Zagorje Gradskog dramskog kazališta Gavella. 

Nastala prema romanu Ivane Bodrožić, predstava je autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić. Režiju potpisuje Anica Tomić. 

U predstavi igraju: Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Perica Martinović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Ivana Bolanča, Tena Nemet Brankov i Đorđe Kukuljica.

Ulaznice su u prodaji od sutra, 15. listopada na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati. Na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu! Cijena ulaznice iznosi 80 kuna.

Hotel Zagorje Ivane Bodrožić dirljiva je, potresna, kritična priča koja se lako čita, a teško zaboravlja - jedan je od nezaobilaznih naslova nove hrvatske književnosti. Roman je nagrađen mnogobrojnim književnim nagradama među kojima je najvažnija nagrada Kiklop za najbolje prozno djelo u 2010.godini. U veljači 2012.njemački prijevod romana Hotel Zagorje izašao je u uglednoj izdavačkoj kući Hanser te u francuskoj Acte Sud.

Predstava je dobila nagradu hrvatskog glumišta 2020. za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje (Anica Tomić) te nagradu "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini na 28. Festivalu glumca u Vinkovcima 2021. godine.