Kazališne škole Dragon teatra za djecu i mlade započinju s radom. u dvorani Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici. Satovi kazališne škole za djecu će se održavati utorkom i četvrtkom u 19:30 sati. Rad s mladima održavati će se prema dogovoru.

U posljednjih nekoliko godina polaznici Kazališne škole Dragon teatra zadarskoj publici prikazali su prestave:

BRATAC JAGLENAC I SESTRICA RUTVICA kojom su polaznic uveličali stogodišnjicu izdanja kultne zbirke "Priče iz Davnine" Ivane Brlić Mažuranić. Uslijedila je "BOŽIĆNA PROČA" Charlesa Dickensa, ČUDESNA ŠUMA Sunčane Škrinjarić, ALISA IZA OGLEDALA Lewisa Carrolla, KINESKA KNJIGA ČUDA Normana Hinsdalea Pitmana i LORAX Dr. Suessa.

Rad s mladima i odraslima obilježile su predstave: POSLJEDNJA NOVA GODINA, BAKHE, POE-NIKADA VIŠE - kolaž fragmenata poezije i proze opusa Edgara Allana Poa, KRALJEVO- mjuzikl prema istoimenom djelu Miroslava Krleže, autorska predstava - kolaž monologa iz opusa Williama Shakespearea U IME SHAKESPEAREA, TRAINSPOTTING ZADAR- autorski uradak polaznika, hrvatska praizvedba predstave PUT U DAMASK Augusta Strindberga, REVIZOR Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, i posljednja predstava ODISEJA 2020. u suradnji s profesionalnim plesačima i video majstorima iz Splita, Zagreba i Pule.

"Cilj rada Kazališne škole Dragon teatra je individualan pristup svakom polazniku što omogućava rad u manjim grupama. Polaznici se kroz igru i istraživanje upoznavaju sa kazališnom umjetnošću i sudjeluju u kreativnom procesu stvaranja predstave',  istaknula je u pozivu za prijave kazališna pedagoginja i profesionalna redateljica prof. Maja Šimić.

Upisi na [email protected]
091939733