Zajednica Talijana pozvala je svoje članstvo u utorak, 14. rujna, u našem sjedištu u Ulici plemića Borelli kako bi ih upoznali s novostima te bogatom kalendaru raznih događanja te udruge.

Među ostalim,  prezentirat će se FACES, projekt uvaženog člana, dr. Borisa Curtoa, o kojem šaljemo kratak opis u privitku. Ovaj projekt sastoji se od pregleda osoba i njihovih priča, a koje žive na obalama Mediterana i koje su proživjele kulturne i društvene tranzicije prošloga stoljeća, direktno ili indirektno kroz priče svojih grupa pripadnosti ili svojih obitelji.

Za realizaciju tog projekta trebat ćemo upravo članove Zajednice Talijana ukoliko će se najvažniji dio sastojati od „slobodnih" intervjua s osobama, neovisno o dobi, kako bi skupili uspomene i ispričane priče.

" Nadamo se da ćete podijeliti s nama Vašu priču i na taj dopustiti nam realizaciju ovog vrijednog i ambicioznog projekta. Također najavljujemo kako će naši tečajevi uskoro početi. Osim tečajeva talijanskog jezika, pripremili smo i tečajeve hrvatskog jezika za Talijane. Radimo i na otvaranju za javnost naše knjižnice. U programu imamo i brojna druga kulturna, glazbena i umjetnička događanja, o njima detaljnije u utorak", poziv je iz sjedišta Zajednice Talijana.