Zadarski kazalištarac Vinko Radovčić dobio je pečatnjak grada Bjelovara za režiju Kabanice koja je izvedena na Bok festivalu u Bjelovaru.

Predstava je odlično primljena od tamošnje publike, a dobila je pohvalu i glumaca koji se okupljaju na tom festivalu, osobito Bogdana Diklića. Kabanica je nastala 2019. godine, ponovno je u Bjelovaru igrala nakon godinu dana, a Radovčić je dobitnik priznanja za kreativni doprinos kazališnoj umjetnosti koja se svake godine dodjeljuje na Bok festivalu.

Radovčiću je Nagradu svečano uručio Bjelovarčanin Ognjen Milovanović, glumac Gradskog kazališta Komedija u Zagrebu, uz vrlo emotivan govor, te je i pobliže upoznao bjelovarsku publiku s Radovčićevim dosadašnjim teatarskim radom i dostignućima, kao i doprinosom kulturi Grada Zadra.

Pobliže, svojim djelovanjem u kulturi, posebice na području kazališne umjetnosti, Vinko Radovčić već godinama značajno pridonosi Gradu Zadru, od samog sudjelovanja u brojnim kazališnim predstavama, kao glumac i redatelj, preko uspješnog spajanja zadarske neformalne scene s onom klasičnom i institucijskom, što kao krajnji ishod donosi odlične rezultate, pa sve do osnivanja vlastite udruge, Drame plus s kojom već šest godina ostvaruje brojne kazališne uspjehe.

U svom dugogodišnjem pedagoškom radu također postiže značajne rezultate s mladim glumcima, pa je tako desetak mladih Zadrana uspješno upisalo Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, Splitu i Londonu.

Svojim autorskim projektom "Lektira na sceni", kroz brojne kazališne naslove, doveo je u teatar na tisuće novih, mladih lica te stalno oblikuje i oformljuje novu publiku uvijek željnu novih priča s kazališnih daski.

Vinko Radovčić snažno utječe na oblikovanje, redefiniranje i podizanje standarda, rasta i razvoja te sveukupnog napretka kazališnog života u Zadru i Zadarskoj županiji, navodi se u obrazloženju tog značajnog priznanja za dugogodišnji rad Vinka Radovčića u scenskoj kulturi i umjetnosti.

Bjelovarska kazališna scena prepoznala ga je za razliku od rodnog mu grada u kojem je te 2019., kada je Kabanica konkurirala za najbolje dramsko ostvaranje Hrvatskog glumišta, nominacija Vinka Radovčića za Nagradu Grada Zadra dobila samo dva od 10 glasova Odbora za javna priznanja.