Na press konferenciji u Kazalištu lutaka Zadar najavljena je nova sezona koja sadrži četiri premijere te mnoštvo repriza i obnova poznatih predstava lutkara koji sljedeće godine obilježavaju 70 godina rada.

Sezona će se otvoriti u nedjelju, 12. rujna, tradicionalno s predstavom Crvenkapica koja je prvi put u zadarskom kazalištu zaigrala 1. siječnja 1952. godine. 

- Trenutno pripremamo dvije premijere, od kojih je prva "Zlatna utvica"u koprodukciji sa Kazalištem Virovitica i Teatrom Fort Forno. Riječ je o originalnom tekstu Ivane Brlić-Mažuranić koji se zove "Zašto je rođena bijedna Lera i njezina sirotica". pod redateljskom palicom Roberta Reponje. Druga je predstava "Zlatno srce Nikolino", praizvedba lutkarskog igrokaza u kojem je Zlatko Krilić obradio jednu o legendi o svetome Nikoli, najavila je ravnateljica Iris Pavić-Tumpa.

Treća predstava koja očekuje svoju premijeru je "Vrlo gladna gusjenica", dok će se u koprodukciji s HNK Zadar raditi na izvedbi predstave "Hamlet u selu Mrduša Donja". Predstava će premijerno biti izvedena na 28. Zadarskom kazališnom ljetu sljedeće godine.

- Obnavljamo predstave "Aladinova čarobna svjetiljka", "Božić malog patka" i "Juditu". Planirali smo obnoviti i predstavu "Planine" koju je prije 30 godina režirao Marin Carić, no to nam je financijski prezahtjevan projekt kojeg nismo uspjeli posložiti. Nadam se da ćemo u budućnosti uspjeti, rekla je Pavić-Tumpa.

Glumica Sanja Grgina radi s dvoje osječkih studenata koji sa zadarskim ansamblom grade predstavu "Zlatna utvica".

- Riječ je o pravom biseru za kojeg se nadam da će doći do srca naših malih, učitelja i odgajatelja. Premijeru ćemo igrati u listopadu, zaključila je Grgina.