Predstavom Gidionov čvor Gradskog pozorišta Bečej večeras se otvara zadarska kazališna revija "Nosi se", koja će se održavati do 5. rujna. U bogatom programu ističe se premijera predstave "Papa Franjo se hrva sa svojim anđelom" Zlatka Pakovića, koju su lani kroz čitanje predstavili Tamara Šoletić, Juraj Aras i Zlatko Paković. Ove godine gledat ćemo konačnu verziju, a uz zadarske glumce Juraja Arasa i Miu Zaru u postavi su renomirani hrvatski glumci Vilim Matula i Boris Bakal.

- Papa Franjo je, urbi et orbi, objavio da je klerikalizam najveći grijeh kršćanske crkve. On je, naime, strukturu moći u Crkvi žigosao kao sotonu. Ta struktura, pak, papu Franju naziva Antikristom. To je prikrivena povijesna borba kojoj smo postavili mišolovku u predstavi "Papa Franjo se hrva sa svojim anđelom", navodi se u opisu predstave.

"Papa Franjo se hrva sa svojim anđelom" prikazat će se u dva termina, u subotu i nedjelju s početkom u 20.30 sati, u izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru. Cijena ulaznice je 40 kuna a broj gledatelja je ograničen pa se preporuča rezervirati ulaznice putem rezervacije na [email protected] Producenti zahvaljuju Kazalištu lutaka Zadar na posudbi kostima za lik Pape iz predstave "Michelangelo Buonarroti" te Tiamat tattoo studiju u Zadru za izradu tetovaža.