Nakon tradicionalnog recitala pijanista Lovre Pogorelića i predstave „Svila" po tekstu slavnog Alessandra Baricca u režiji Filipa Šovagovića, na trećoj večeri PagArtFestivala, u nedjelju 8. kolovoza nastupili su flautistica Renata Penezić i gitarist Darko Petrinjak.

Glazbenici su publiku oduševili programom koji se sastojao od djela Vivaldija, Nardellija, Molina, Castelnuovo-Tedesca te Papandopula i Listeša. Koncert je održan u Starom Gradu Pagu, koji je još isto jutro bio smetlište obijesnih partijanera, ali je radom i trudom Umjetničke organizacije Lovro&Nina pretvoren u savršen prostor za kulturno okupljanje i umjetnički izričaj. Stari Grad jedan je od omiljenih prostora publike PagArtFestivala te predstavlja prekrasan ambijent i kulturno blago grada, ali i otoka Paga, koji bi se svakako trebalo čuvati i cijeniti kao takav. Zbog epidemioloških mjera i smanjenja broja publike, nažalost, mnogi su ostali prikraćeni za sjajna događanja PagArtFestivala, no i ovaj koncert svakako je jedan od onih koji ostaje dugo u mislima publike.

U četvrtak, 12. kolovoza festival će se završiti nastupom mladog glazbenika Arsena Dalibaltayana koji će svirati na klaviru u crkvi sv. Frane s početkom u 21 sat.