Nakon tradicionalnog recitala pijanista Lovre Pogorelića u paškoj crkvi sv. Frane, ovogodišnji program PagArtFestivala predstavlja i jedan glazbeno-scenski projekt.

Predstava „Svila" nastala prema djelu slavnog Alessandra Baricca izvest će se u gradskoj kuli Skrivanat, 4. kolovoza 2021. godine. Režiju potpisuje Filip Šovagović, a glazbu skladateljica Katarina Ranković, koja će ujedno biti i izvođačica za klavirom. Uz klavir, umjetnica će koristiti i elektroniku. U predstavi će igrati glumci Goran Grgić, Fabijan Komljenović, Ana Pogorelić te Luna Pilić.

Sadržaj ove priče dohvaća ne samo romantičnu priču o ljubavi, žudnji i prijateljstvu, nego i temeljna pitanja i problematiku ljudskog roda - ekonomiju, putovanja, ratovanja, civilizacijske te etničke karakteristike i različitosti.

Nakon uspješne premijere koja se održala 7. travnja 2021. godine u zagrebačkom Teatru &TD, ova će predstava svoju drugu izvedbu doživjeti pod zvjezdanim nebom u paškoj kuli Skrivanat, s početkom u 21:30 sati. Zbog epidemioloških mjera, broj publike je ograničen na 50 osoba, uz poštivanje svih propisanih mjera za očuvanje zdravlja.