Početkom kolovoza, kao i proteklih godina u terminu rezerviranom fotografije, u Zavičajnom muzeju u Biogradu bit će otvorena izložba crno-bijelih fotografija Vinka Pešića.

Sastoji se od 50 odabranih fotografija formata 30x45 cm, nastalih proteklih desetak godina, kako autor kaže: "...fotografija na kojima se služio svi, elementima crno-bijele fotografije: sjenama, kontrastom, tonovima, oblicima, teksturama...".
Odsustvo boje, koja je atraktivnija i oku ugodnija, nadomješta se naglašavanjem sjena i kontrasta. Nastojao je sve to posložiti u zanimljivu kompoziciju, izazvati određene emocije kod promatrača kao što su nemir, tjeskoba, usamljenost, ali i osjećaj radosti, ljubavi, odanosti.

Njegove radove pogledajte na web stranici www.vinko-pesic.com, te na internetskom portalu www.fotozine.org.

Svečanost otvorenja će biti održana u subotu 7. kolovoza 2021. u 20 sati, sukladno epidemiološkim prilikama. Izložba je organizirana u suradnji s Gradskom galerijom Biograd. Radno vrijeme Muzeja je radnim danom: 8 - 14 i 18 - 21 sati i subotom 9 - 12 i 18 - 21, ili prema najavi na tel.: 023 383721 e-mail: [email protected]
Izložba će biti otvorena do kraja rujna.