Od 17. do 21. kolovoza održava se prvi filmski festival mladih u Benkovcu pod nazivom Ciklop Film Fest. Trenutno su otvorene prijave za mlade filmske autore_ice. Prijave su otvorene do 12. kolovoza 2021. godine a odabrane autore očekuju vrijedne nagrade.

- Ako imaš između 12. i 30. godina i baviš se filmom javi nam se! Primamo kratke i duge, amaterske i profesionalne, animirane, dječje, dokumentarne, spore, brze, snimljene jučer ili pred 5 godina. Ti reci! Samo je bitno da si u trenutku prijave mlada osoba. Pravila za prijavu filma su vrlo jednostavna. Ispuni prijavnicu u kojoj ćeš nam navesti svoje osobne podatke, kratko opisati o čemu se radi u filmu, odabrati filmsku kategoriju i dodati poveznicu na kojoj možemo pogledati film. Prijave su besplatne.

Ciklop Film Fest je filmski festival mladih koji se održava u Benkovcu. Naziv je dobio po posebnom načinu obrade benkovačkog kamena. Pločasti kamen karakterističan je po nepravilnom, lomljenom obliku i klesanoj površini.Ciklop Film Fest želi pružiti mladim filmašima priliku da pokažu svoje talente i šire ljubav prema filmskoj umjetnosti. Organizira se u okviru provedbe projekta Generator kulture Benkovac.

Prijave su otvorene do 12. kolovoza 2021. godine, a odabrane autore će se o selekciji obavijestiti najkasnije 15. kolovoza.