Novom izložbom „ŠUG plakati jednog desetljeća i Ugljanske beštije" Galerija Baul u Ugljanu vratit će nas u ne tako davnu prošlost. Izložbu potpisuje Brankica Goja, autorica loga Turističke zajednice mjesta Ugljan te dizajnerica majica za ŠUG, koje su iz godine u godinu postajale simbol ljetovanja na Ugljanu, a time i svojevrstan ambasador Ugljana u svijetu, pišu Naši školji.

- Ovoga ljeta obilježit ćemo desetljeće tiskanja majica izložbom plakata svih ilustracija po godinama, a svi zainteresirani moći će uokviriti svoj Ugljan gdje god bili, da se uvijek vrate, najavljuje izložbu koja se može razgledati od 2. do 29. kolovoza Marina Belić-Telac, direktorica TZM Ugljan.

Brankica Goja grafička je dizajnerica, ilustratorica i spisateljica nekoliko dječjih slikovnica, slikarica i svestrana umjetnica. Rođena 1976. godine u Rijeci, a korijenima je vezana za otok Ugljan. Prema vlastitim riječima, motivaciju crpi u tome da ni od čega napravi nešto. Izražava se kroz izradu slika, slikovnica, nakita, skulptura i svih vrsta umjetnosti. Osobito je zanima izrada umjetnina od naplavina, kamenja i ostalih ekološki prenamijenjenih materijala koje pronalazi na obalama mora kako bi ispričala do kraja njihovu nedovršenu priču i podarila im novi život. U većini slučajeva to su naplavine upravo s otoka Ugljana, koji je njezino utočište i inspiracija.