Učenici Osnovne škole Petar Zoranić Nin, Područne škole Zaton u suradnji s Turističkom zajednicom mjesta Zaton večeras u 19:00 sati pripremaju izložbu fotografija i predstavljaju interaktivni vodič o svom mjestu.

- Ideja je krenula od toga što nemamo stari centar u Zatonu pogodan za turističke obilaske već su znamenitosti locirane u krugu od 15 kilometara. Dugo smo razmišljali na koji način gostima prezentirati sve znamenitosti i kako odgovoriti na njihovo vrlo često pitanje „Što ovdje možemo vidjeti?". U suradnji s Osnovnom područnom školom u Zatonu osmislili smo način na koji će gosti moći na suvremen i zabavan način posjetiti sve znamenitosti na području Zatona, rekao nam je Ivan Miljković, direktor Turističke zajednice mjesta Zaton.

- Skeniranjem jednog od QR kodova vodi vas na aplikaciju gdje se pojavljuju naša djeca s pet jezičnih oznaka. Kad kliknete na hrvatsku, englesku i talijansku verziju otvara vam se kratki youtube video gdje dijete opiše lokaciju i znamenitost kod koje se nalazite. Imamo još francusku i njemačku verziju gdje stoji tekstualni opis. Na kraju svog obilaska gosti mogu kao svojevrsnu nagradu u Turističkom uredu preuzeti bookmark s motivom dječjih radova, dodao je Miljković.

Snimio: Ivo Pervan

Realizaciju projekta je omogućila Turistička zajednica mjesta Zaton, koja uvijek podupire vrijedan rad i trud učenika Područne škole Zaton. Interaktivni turistički vodič će svi zainteresirani posjetitelji moći preuzeti u Turističkoj zajednici mjesta Zaton koja je omogućila tiskanje ovog vrijednog rada učenika. U sklopu programa predstavljanja Turističkog vodiča mjesta Zaton, bit će otvorena i izložba fotografija „Zaton u objektivu".

- Autori izložbe su također učenici Područne škole Zaton, kombiniranog razrednog odjeljenja 1. i 3. te 2. i 4. razreda, sa svojim učiteljicama Anom Baradić i Martinom Jelenković, a oni će vam također izvesti i igrokaz Legenda o Grguru Ninskom, za kojeg su autorski napisali tekst i izradili lutke, objašnjava Miljković.