Kazalište lutaka Zadar trijumfiralo je na SLUKU-u u Osijeku osvojivši tri nagrade za predstavu Caffe kraljevstvo, dok je posebno priznanje za doprinos lutkarstvu dobila Anđela Ćurković Petković.

Caffe kraljevstvo je bila predstava Kazališta objekta o kojoj se pričalo na Smotri hrvatskog lutkarstva, a kojeg je ove godine selekcionirala Zadranka, prof. Teodora Vigato. Nagradu za režiju je dobio Vanja Jovanović, a za animaciju glumci Irena Irena Bausović Tomljanović i Dominik Karakaš.

- Publika je doslovno nahrupila u dvoranu pogledati predstavu. Poznato je da se u Osijeku za zadarske predstave i inače traži „karta više" i na to smo ponosni. Najveća nam je nagrada bila što su igrali pred velikim brojem publike i veliki pljesak kojeg su dobili, kazali su nagrađeni glumci i pozvali zadarsku publiku da ih dođe vidjeti 16. lipnja u 18 sati.

Kazalište lutaka Zadar ima tradiciju predstava za odrasle na svom repertoaru, a Caffe kraljevstvo je prava poslastica. Ravnateljica Iris Pavić Tumpa izrazila je veliko zadovoljstvo što je u jakoj konkurenciji lutkarskog stvaralaštva, Caffe kraljevstvo, predstava kazališta objekta uz animaciju glumaca, izvornog lutkarskog izričaja, postao perjanica SLUK-a. Ona je uvjerena da će Caffe kraljevstvo, čija je premijera bila na kraju 2020. godine, biti selekcionirano i na međunarodnim festivalima.

- Priznanje koje sam dobila nastojanje je UNIMA-e, svjetske organizacije lutkarstva da se istaknu glumci koji uspiju izdržati u tom poslu koji je samozatajan, pojasnila je glumica Anđela Ćurković Petković. Ona je u Kazalištu lutaka službeno zaposlena 27 godina. Uz lutkarstvo sam još i duže vezana jer sam prije tog učila taj zanat i zato sam počašćena ovim priznanjem, rekla je glumica Kazališta lutaka.

Ona je svoje priznanje donijela na konferenciju za novinare priređenu kako bi zadarski lutkari objavili kako su se iz Osijeka u Zadar vratili punih ruku nagrada i pohvala za svoje stvaralaštvo.