Izložba plakata Škole primijenjene umjetnosti koja je postavljena u galeriji Zadarart, predstavlja retrospektivu događanja Škole u periodu od 2004. do 2021. kroz plakat kao dokument vremena.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna je odgojno-obrazovna ustanova koja se zbog specifičnosti svojih zanimanja (Dizajn odjeće, Grafički dizajn, Slikarski dizajn, Aranžersko - scenografski dizajn, Fotografski dizajn i Dizajn tekstila) odlikuje brojnim događanjima, aktivnostima, izložbama, projektima i suradnjom s različitim institucijama i ustanovama.

Svojim radom na području obrazovanja, kulture, zaštite čovjekovog okoliša, očuvanja kulturne baštine, humanitarnog rada i drugih aktivnosti usmjerenih na obogaćivanje kulturne scene grada Zadra postala je prepoznatljiva u svom okruženju, a i šire. Potvrda i priznanje za rad škole su brojne nagrade među kojima svakako treba izdvojiti Nagradu Grada Zadra dobivenu 2019. godine.

Želeći sačuvati pisani trag o brojnim događanjima u našoj školi školska knjižnica od 2012. godine kronološki vodi evidenciju događanja i aktivnosti. Plakati su tiskane publikacije koje knjižnica čuva kao „svjedoke događaja". Plakat kao oblik vizualne komunikacije na ovoj izložbi predstavlja najavu jednog dijela kulturnih događanja odnosno projekata i aktivnosti u organizaciji Škole održanih u posljednjih sedamnaest godina. 

Osmišljavanje vizualnog identiteta plakata rezultat je timskog rada učenika i nastavnika. Izložba je postavljena kronološki kako bi se prikazala događanja u određenom vremenskom periodu s naznakom odjela koji je organizator projekta. Organizator izložbe je knjižničarka Vlatka Prtenjača, za postav izložbe zaslužni su prof. Lidia Biočić I Nilo Karuc, član udruge ZadArt. 

Izložba je otvorena do sutra, 2. lipnja.