Udruga "Stihovi i Note" objavila je službene rezultate natječaja za 9. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2021. koji će se održati u petak, 24. rujna u HNK Zadar.

Na javno raspisan natječaj pristiglo je ukupno 21 skladbi, a organizacijski odbor odabrao je 14 izvođača:

Sonja Agata Bišćan -"Poput lahora" - Zagreb (Strasbourg)

Antunova srca - "Obrati me" - Voloder

Mario Plantek - "Satkan od tvojeg daha" - Hrašćine

VIS Izidor - "Dopusti mi" - Split

Filip Panza - "Za tobom" - Zagreb

Vedran Vegar -" O kako je veliko milosrđe Božje" - Knin

Martina Gučanin -" Blizinu tvoju osjećam" - Stuttgart

Sinjski slavuji - "Caminio" - Sinj

Trio SiŽeNe - "Zdravo Marijo" - Rijeka

Antonio Perutina - "Ne brini se" - Zagreb

Tuhtan - "Božić dolazi" - Rijeka

Juraj Repinac - "Nakon potopa" - Bizovac

Joško&Tereza&Ferda Perić - "Da budem tvoj"- Split

Veronika Tandara - "Sve činiš novo" - Vođinci

Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike.

Obzirom da su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, a okolnosti za organizaciju kulturnih manifestacija nesigurne, organizacijski odbor odlučio je iz predostrožnosti smanjiti broj izvođača i osoba na pozornici, stoga izvođači neće nastupati uz pratnju festivalskog benda već svoje skladbe izvoditi uz instrumentalne matrice. Cilj je održati festival i nastaviti njegov kontinuitet i u ovim teškim vremenima.

Odabrani izvođači dužni su do srpnja na e-mail udruge dostaviti studijske snimke (mastere) i matrice. Izvođači koji žele svoje skladbe izvoditi uz neki od instrumenata (klavir, gitara, violina, i slično) o tome će detaljno sve dogovoriti s organizatorima.

- Tko će biti članovi stručnog ocjenjivačkog žirija i revijalni gost ovogodišnjeg 9-tog međunarodnog festivala, bit će objavljeno uskoro, izjavila je ravnateljica festivala Vesna Benić, koja je čestitala izabranim autorima i ujedno zahvalila svima koji su ove godine prijavili svoje skladbe na natječaj, ali nisu odabrani za sudjelovanje.