Tradicionalna smotra radova učenika srednjih škola Zadarske županije Art dizajn ove je godine zbog epidemiološih okolnosti provedena virtualnim putem. Tema ovogodišnje smotre je humor koji u različitim oblicima od davnina prožima društvo i nema sumnje da bi bez njega život bio puno prazniji.

- Neovisno o mediju kojim dolazi do nas, moć humora nešto je što ne treba podcijeniti. Humor kao takav može biti izvor zabave, ali i inteligentan oblik kritike koji može na različite načine prokazati malograđanštinu, licemjerje i plitku stranu društva. On je nešto što nam svima treba, pogotovo u ovim trenucima neizvjesnosti u kojima se trenutno nalazimo. Zbog svega navedenog sama tema se pokazala kompleksnijom nego što se čini na prvi pogled i zadatak koji je stavljen pred mlade kreativne umove nije bio nimalo lagan, a samim time ni izbor pridošlih radova. Iako je Art dizajn smotra prvenstveno namijenjena učenicima srednjih škola, ugodno nas je iznenadio i nasmijao rad osnovnoškolca Viktora Orlovića koji se svojom kvalitetom i dozom humora pokazao najboljim", naveo je u uvodnim riječima izložbe član Povjerenstva za proglašenje najboljih radova Tomislav Grzunov.

Prvu nagradu osvojio je učenik POŠ Nova Viktor Orlović za skulpturu morskog psa sa zanimljivim dodatkom. Drugu nagradu osvojila je Klara Sorić iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. za akvarel "U banani", a treću Klara Gospić iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole za oslikanu majicu.

- Iako smo u najboljoj nadi imali želju da će se ove godine izložba održati u fizičkom obliku, zbog trenutnih uvjeta to, nažalost, nije moguće. Online putem pokušat ćemo što bolje prezentirati sve radove, a posebice one nagrađene. Velika zahvala ide svim učenicama, učenicima i njihovim mentorima koji su poslali svoje radove uz nadu da se na sljedećem Art dizajnu vidimo uživo, a sada uživajte u maloj izložbi u par minuta!, poručuju organizatori.

Cijelu izložbu možete razgledati na linku.