Osnovna glazbena škola sv. Benedikta svake godine omogućuje posebno vrijednim učenicima sudjelovanje na po jednom renomiranom natjecanju. Ove godine bilo je to čak sedam natjecateljica: četiri učenice glasovira, jedna učenica gitare i dvije učenice klarineta, pohvalio se ravnatelj Igor Cecić.

Četiri pijanistice i jedna gitaristica sudjelovale su 2. ožujka 2021. na regionalnoj razini 59. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, jedinog glazbenog natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno u katalog natjecanja AZOO, na kojem su postigle izvrsne rezultate: Veronika Višnjić natjecala se u III. kategoriji glasovira i osvojila 3. nagradu, Ema Pijaca i Lea Eva Antonina su u II. kategoriji glasovira osvojile 2. nagradu, Petra Ušljebrka je na gitari u II. kategoriji osvojila 2. nagradu, a Ena Tokić u II. kategoriji glasovira 1. nagradu, čime se, kao prva u povijesti škole u disciplini glasovir, plasirala na državnu razinu istoga natjecanja. Emu i Leu Evu pripremala je učiteljica Zorica Bruketa, prof. savjetnik, Veroniku i Enu učiteljica Tatjana Jergan Botunac, prof. mentor, a Petru učitelj Hrvoje Šteko, prof.

Na globalnom natjecanju PaMus Flow, koje se od 1. do 10. ožujka 2021. odvijalo putem snimki, sudjelovale su dvije učenice klarineta: Kate Lenkić i Petra Perić i obje su osvojile prvu nagradu, a Petra po bodovima bila najbolja u svojoj kategoriji, čime je osvojila i posebnu novčanu nagradu. Za njihov uspjeh zaslužan je učitelj Ante Buturić, mag. mus.

Državna razina 59. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa upravo se odvija u Zagrebu. Ena Tokić je nastupila 24. ožujka i osvojila izvrsnu 3. nagradu.

Također, ove su godine Petar Višnjić, Ena Tokić i Veronika Višnjić, učenici učiteljice Tatjane Jergan Botunac sudjelovali na Međunarodnom online natjecanju "Piccolo Piano Talents 2021" i svatko u svojoj kategoriji osvojili prve nagrade!