Danas je u atriju Kneževe palače otvorena izložba Tarika Berbere pod nazivom Mademoiselle Zara.

Izložbu i nesumnjivo najveći likovni događaj u ovoj godini, otvorila je ravnateljica Narodnog muzeja, Renata Peroš, pravdajući se kako je očekivala da će sam autor reći nešto više o sebi i svojoj izložbi. Slike će sve reći, mudro se izvukla ravnateljica Peroš.

Pa gdje su kustosi, recenzenti i bilo tko od stručne likovne javnosti koji su trebali predstaviti međunarodnog umjetnika Tarika Berbera, nećaka velikog Mersada Berbera, odnosno njegovu veliku izložbu od 50-ak radova od kojih je najveći dio nastao u Zadru. Još jednom se dokazuje izjava povjesničara umjetnosti prof. Vinka Srhoja: likovna umjetnost ne stanuje u Zadru.

U kratkom protokolu otvaranja nismo sigurni da smo čuli nikada originalniji i privlačniji naziv izložbe Mademoiselle Zara. Tariku Berberu od prije 15-ak godina Zadar je uz Milano mjesto stanovanja i rada. Ravnateljica ni riječi o tome.

Berber je na otvorenju bio vidno uzbuđen, te je uspio zahvaliti ravnateljici Peroš koja ga je, rekao je, pozvala da izlaže, te svima koji su ga došli podržati uz želju da će im se svidjeti izložba. Posebno je zahvalio svom prijatelju Stipi (o njemu više u kratkom razgovoru s Tarikom Berberom kojeg ćemo naknadno objaviti, op.a).

Slikara Tarika Berbera došli su podržati susjedi iz Žute kuće, njegovi prijatelji iz Zadra i iz Italije. Izložba je otvorena do 3. svibnja, a otvorenje je prošlo neprimjereno njezinom  značaju.